Nem fogja kitalálni!

2024.01.09. 15:08

Hatalmas füst Miskolc felett kedden is + fotók

Miskolc - Véletlen, vagy gondatlanság? Nem telik el olyan nap, hogy ne riasztanák valamilyen kültéri tűzhöz a lánglovagokat.

Boon.hu

Füst festette feketére az eget Miskolcon

Fotó: BNR

Ha valahol sűrű füst gomolyog Miskolc környékén, mindenki felkapja a fejét, hiszen eléggé riasztó azt konstatálni, hogy a közelünkben lángok pusztítanak. Január 5-én kolléganőnk és olvasóink is jelezték - fényképfelvételekkel dokumentálták, hogy a Tetemvár felé látható, ahogy a fekete füst az ég felé tör utat. Akkor azt tudtuk meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól, hogy avartűzhöz riasztották egységeiket, akik sikeresen el is fojtották a lángokat. Ilyenkor nehéz kideríteni, hogy gondatlanság, vagy szándékosság okozta a tüzet. 

A Tetemvár felől látszott a füst. Fotó: BNR

Ugyanott, ugyanúgy

Mindössze négy nap telt el, amikor ugyanabban az irányban ugyanolyan módon füstfelleg tört az ég felé január 9-én délután fél 3 körül. Dojcsák Dávidtól, a vármegyei katasztrófavédelem szóvivőjétől tudtuk meg, hogy a jelenség ugyanolyan, mint négy nappal korábban, ismét avartűz, szárazfűtűz ad munkát a tűzoltócsapatoknak.

10 hektáron égett az avar Miskolcon

Bár a hőmérséklet fagypont közelében van, lángra kapott az aljnövényzet Miskolcon, a Széphegy dűlőn. A miskolci hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak a helyszínre és két irányból oltották a lángokat, melyek végül tíz hektárnyi területet érintettek. Közel két órán át tartott a káreset felszámolása, a tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel fékezték meg a tüzet - közölte a katasztrófavédelem.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában