boon.hu video

2024.01.04. 13:47

Hatalmas lángok és szúrós füst az alsózsolcai tűznél (folyamatosan frissítve)

Hatalmas füstfelhő keletkezett az alsózsolcai ipari terület fölött. A tűzoltók nagy erővel vonultak ki.

Boon.hu

Forrás: Facebook

Helyreigazítás
 

A kőzetgyapotgyár tulajdonosa, a Ravago Building Solutions Hungary Kft. telephelyén nem volt sem robbanás, sem tűzeset, utóbbi egy másik vállalkozásnál történt.

20.08 

Német Gábor, a Granulines Invest Kft. ügyvezetője az alábbi közleményt küldte este lapunknak: cégünknél az év végi leállást követően, a mai nappal indult újra a termelés. Egy elektromos zárlat következtében tűz keletkezett az egyik csarnokban és a tűz átterjedt a feldolgozásra váró hulladék csomagolására, ez okozta a hatalmas füstfelhőt. Robbanás nem történt, illetve, ami a legfontosabb. az eset következtében személyi sérülés sem történt. Az általunk feldolgozott anyagok nem tűz- és robbanásveszélyesek, viszont a meggyulladt műanyag bigbag zsákokban tárolt anyagok eloltása már nem volt megoldható.  

16:20

Friss fotók és videó érkeztek be a helyszínről fotóriporterünktől:

 

15:40

Feltehetően alumínium por okozhatta a robbanást. A tűz pontos okáról, körülményeiről a hatóságok vizsgálatát követően tudunk részleteket közölni.

15:35

Lukács Bence pizzafutárként gyakran jár az üzemben ahol alumínium hulladék feldolgozásával foglalkoznak tudomása szerint. Ennek a poranyaga képes akár öngyulladásra is egy helyi szakértő véleménye szerint. A futár ezúttal is az épület mellett haladt el amikor felcsaptak a lángok és a kocsi ablakán keresztül is beáramlott a forróság – idézi fel. Egy másik szemtanú a hídról látta meg a felcsapó lángokat, a helyszínre sietett és élőadásban tudósította családját a történtekről. 

15:10

Olvasónk tette közzé az időkép webkamerájának felvételét. 13.10-re visszatekerve látható rajta az alsózsolcai hatalmas tűz. Nézzék meg!

14:50

Egy szomszédos üzemben dolgozó munkással, aki ugyancsak tanúja volt az esetnek, közösségi oldalon váltottunk üzenetet. Arról számolt be, hogy a robbanást nem érzékelte, de a hatalmas füstöt igen és erős égett műanyag szag terjeng a környéken. Mint leírta, füst még most is van, de egyre kisebb. 

Egy kép is érkezett a helyszínről.

Ez látszik az üzemből, ahol a tűz volt
Forrás: Olvasó

14:40

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője közösség oldalán posztolt videóban beszélt a tűzesetről.  

14:30

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint egy ipari telephelyen, egy üzemcsarnokban, Alsózsolca külterületén, a Gyár utcában keletkezett a tűz. A miskolci és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat. Az egységek megakadályozták a tűz továbbterjedését. 

14:17

Fotóriporter kollégánk friss képeket küldött az esetről.

14:00

Helyszínen tartózkodó kollégáinknak, akiknek a torkát szúrós fúst kaparta, egy helyi szemtanú mondta el, hogy 13.10 perc körül megszólaltak a tűzjelző szirénák. Kiszaladt a házból és látta az egyre növekvő füstfelhőt. Olyan 10-15 percen belül már ott voltak az első tűzoltó egységek és megkezdték a lángok eloltását. 

13:37

Nagy erejű robbanásról beszélnek, amely Alsózsolcán keletkezett. A füstfelhő már messziről látható és azt sejteti, hogy nem kis esetről van szó. Kollégáink a helyszínre tartanak.

Forrás: Olvasó

Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy tűz miatt riasztották a tűzoltókat Alsózsolcára, az érintett üzemhez. Miskolcról három egység indult útnak, Tiszaújvárosból pedig egy vízszállító tart a helyszínre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában