Testi sértés

2024.01.10. 13:30

Előbb hasba szúrta, aztán megöléssel fenyegette Miskolcon

Miskolc - A hajnali órákban az utcán kötött bele áldozatába, életveszélyes sérülés lett a vége.

Boon.hu

Előkerült a kés...

Fotó: Shutterstock

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és zaklatás vétsége miatt. Dr. Jogg Zsolttól, a főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől tudtuk meg, hogy a vádirat szerint az erősen ittas állapotú férfi és nő testvére 2022 augusztus elején, az egyik napon, a hajnali órákban Miskolcon, az utcán összetalálkoztak egy szintén részeg állapotban lévő férfival. A nő beszélgetni kezdett a férfival, majd a két forfi között szóváltás alakult ki amiatt, hogy a másik ismerkedni akart a nővel.

Előkerült a barát 

A vádlott férfi a nő barátját felhívta telefonon. Az megérkezésekor a férfit felelősségre vonta, hogy a barátnőjét átkarolja, fogdossa, majd ők ketten eltávoztak. A vádlott férfi és a sértett férfi között a vita folytatódott, melynek során a vádlott elővett egy 10 centi pengehosszúságú pillangókést, és azzal vitapartnerét hasba szúrta. 

A megtámadott a közelben lévő lakására ment, de a vérveszteség miatt elájult, kórházba szállították, életveszélyes sérülése azonnali műtéti beavatkozást igényelt.

Az üzenet is célba talált 

Mindezek után 2022 szeptember végén a vádlott férfi internetes közösségi oldalon üzenetet küldött a sértettnek, amelyben találkozóra hívta és azzal fenyegette meg, hogy most pontosabban fog szúrni, őt is és családját is megöli. 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott korábbi szabadságvesztés büntetésének végrehajtásával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában