Minek ment oda?

2024.01.16. 10:55

Egy nap kétszer verte meg haragosát, másodszor már csúnyán

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt, aki ittas állapotban haragosa házához ment, ki akarta hívni, a férfi anyja azonban elküldte, mire berúgta a kerítés kaput, majd a kiérkező sértettet megütötte, megrúgta. Aznap a sértettel még egy alkalommal találkozott, ekkor is ütlegelte és megrugdosta.

Boon.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Bits And Splits

A vádirat szerint 2023. szeptember közepén a délutáni órákban az ittas állapotú vádlott egy másik férfi társaságban megjelent egy borsodi településen lakó haragosa háza előtt kiabálva követelte, hogy a férfi menjen ki hozzá, mert beszélni akar vele. A férfi anyja az udvaron tartózkodó vádlottat kiküldte az utcára, és bezárta a kaput. Ekkor a vádlott szitkozódva rángatni kezdte a kaput, mire a nő slaggal felé locsolt és ismét távozásra szólította fel. A vádlottat ez nem tartotta vissza, beugrott az udvarra, azonban a nő és a vádlott társaságában lévő férfi kikísérték az utcára.

Berúgta a kaput

A vádlott ezután viszont a már kulccsal bezárt kaput olyan erővel megrúgta, hogy kiszakadt a helyéről. Erre már a sértett is kiment a házból, akit a vádlott ököllel nyakon ütött, hátba rúgta, a férfi ettől guggoló helyzetbe került, és amikor próbált felállni, a vádlott akkor is a vállán megrúgta könnyebb sérüléseket okozva.

A sértett könnyű testi sértés vétsége miatt, az anyja magánlak sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő.

A fejét és arcát rúgdosta

Az esti órákban közös ismerősük lakásán a vádlott és a sértett ismét összetalálkoztak, szóváltás és lökdösődést követően a vádlott újból bántalmazta a sértettet, ököllel három alkalommal fejen és arcon ütötte, majd amikor a földre került, legalább ötször a fején és az arcán megrúgta.

Ezen utóbbi bántalmazás következtében a sértett súlyos az arckoponya-törésével járó sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett börtön büntetést indítványozott, tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában