Letartóztatták a nőt

2024.01.16. 12:44

Döbbenet: címlista alapján ment idős emberekhez, akiket elkábított és kirabolt!

Rács mögé került a nő, aki idős sértetteket rabolt ki Miskolcon.

Boon.hu

Fotó: CGN089

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki a nyomozás adatai szerint 2024. január 2-12. napja közötti időszakban összesen öt idős sértett miskolci otthonába csöngetett be, hogy tőlük pénzt szerezzen.

Volt, akit megtámadott

Egyes esetekben önkormányzati dolgozónak adta ki magát, gondosórát és táplálék-kiegészítőt kínált a sértetteknek, máshol aláírásgyűjtésre hivatkozott, vagy arra, hogy egy hozzátartozótól hozott üzenetet. Három sértettet a magával vitt nyugtató tartalmú gyógyszerrel elkábított, és így vitte el az értékeiket, egy sértettet az ágyra lökött és a száját befogta, hogy ne tudjon segítségért kiáltani, míg egy esetben a sértett ébersége meghiúsította a cselekményt.

Cselekményeivel mintegy 2.360.000.-Ft összegű készpénzt, aranyláncot és bankkártyát tulajdonított el.

Súlyos büntetés jöhet

A gyanúsított cselekménye alkalmas 5 rendbeli, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének a megállapítására, melyből egy rendbeli kísérlet.

A bíróság álláspontja szerint a várható büntetés súlyosságára tekintettel, mely 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés, a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan tartani lehet.

Fennáll annak a veszélye is, hogy az általa ismert címen lakó sértettek befolyásolásával vagy megfélemlítésével meghiúsítaná, megnehezítené a bizonyítást.

A bűnismétlés veszélyét az előéleti adatok és az a körülmény támasztja alá, hogy a gyanúsítottnál fellelt név- és lakcímlista alapján feltehetően újabb, hasonló bűncselekmények elkövetésre készült.

A végzés nem végleges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában