Aljasság

2023.12.02. 13:00

Molotov-koktéllal állt bosszút volt élettársán

Emberölés kísérlete miatt ítélték el tűzzel játszó férfit.

Boon.hu

Molotov-koktélt készített

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi 2019 augusztusában a volt sógornője és annak élettársa tulajdonát képező ingatlanhoz indult egy borsodi kistelepülésre. Útközben Molotov-koktélokat készített. A helyszínre érve azonban eltévesztette a házszámot, és a meggyújtott Molotov-koktélokat egy másik ház falához és annak udvarára dobta.  

Az ott lakó nő ezt észlelte, a vádlottat elzavarta, majd seprűvel és vízzel eloltotta a tüzet.  

Néhány héttel később, 2019 októberében, a férfi az esti órákban volt élettársa családi házához ment benzinnel megtöltött üvegekkel és flakonokkal, majd szintén Molotov-koktélokat készített és az éjszakai órákban azokat meggyújtva bedobta az udvarra az ott parkoló autóhoz, de az eszközök kialudtak.  

A férfi ezúttal egy trágár feliratot is felfestett az ingatlan kerítésére. Ezután a település egy másik házához is elment, amiről tévesen azt hitte, hogy a volt élettársa tulajdonában van, az udvaron benzint locsolt szét, majd meggyújtotta, a benzines kannát pedig a ház bejáratához dobta. A szomszéd észlelte a tüzet, számonkérte a férfit, hogy mit csinál, aki azt válaszolta, hogy bosszút áll, majd elhajtott a helyszínről. A tüzet a szomszéd és az általa értesített tulajdonos oltotta el.

Jogerős lehet az ítélet  

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2023. májusában vádlottat előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, két rendbeli rongálás bűntettének kísérlete és rongálás bűntettének kísérlete miatt 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője téves minősítés miatt enyhítésért fellebbezett.  

A Debreceni Ítélőtábla dr. Háger Tamás vezette tanácsa december 14-én hirdet jogerős ítéletet az ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában