Letartóztatásban

2023.12.18. 17:53

Letépte egy nő válltáskáját a rabló Miskolc egyik utcáján

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. november 29-én az esti órákban Miskolc egyik utcáján a gyalogosan közlekedő sértett válláról többszöri rángatás után letépte táskáját – melyben a nő 10.000 Ft készpénzét, mobiltelefonját és személyes iratait tartotta –, majd elszaladt a helyszínről. A sértett a gyanúsított által alkalmazott erőszak következtében előbb térdre, majd hasra esett, ekként nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A gyanúsított a magához vett telefonkészüléket később értékesítette.

A férfi cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet rablás bűntette, valamint okirattal visszaélés vétsége megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható – a jelen gyanúsítás alapján halmazati – büntetés mértékére (2-10 évig terjedő szabadságvesztés) figyelemmel a szökés, elrejtőzés lehetősége reális a terhelt esetében. Az sem zárható ki, hogy a gyanúsított a nyomozásban érintett, illetve még ki nem hallgatott személyek jogellenes befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, továbbá a bűnismétlés veszélye is reális.

A végzés nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában