Tolvaj

2023.12.03. 16:27

Fűrészt is vitt a biciklilopáshoz Sárospatakon

A kerékpárt 15 ezer forintért egy helyi férfi részére értékesítette.

Boon.hu

Ellopta... (illusztráció)

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2023. október 15-én az esti órákban elment egy Sárospatakon lévő büféhez, ahol felfigyelt egy, a közelben lévő korláthoz rögzített elektromos kerékpárra.

A férfi a nála lévő fűrésszel a lakattartó láncot levágta és a kerékpárt jogtalanul eltulajdonítva a helyszínről távozott. Később a kerékpárt 15 ezer forintért egy helyi férfi részére értkesítette, akinek nem volt tudomása arról, hogy az bűncselekmény elkövetéséből származik.

Próbaidős börtön 

A vádlott a cselekmény elkövetésével a sértettnek 150 ezer forint összegű kárt okozott, mely az eljárás során a kerékpár lefoglalásával és a sértett férfinak történő kiadásával megtérült. 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a cselekmény elkövetési értékének megfelelő összegű vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta a bíróságnak – tudta meg portálunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában