Gyilkosság

2023.12.10. 16:14

Sokkoló bűncselekmény: halálra verte élettársát egy nagycsécsi férfi

Nagycsécs - Miután a férfi észlelte, hogy a mellette fekvő élettársa nem lélegzik, visszafeküdt aludni, majd másnap sem jelentette a halálesetet.

Boon.hu

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. december 6-án az éjszakai órákban olyan súlyosan bántalmazta élettársát, hogy az belehalt sérüléseibe. Az elkövető őrizetbe vételéről korábban írtunk a boon.hu oldalán.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2010 óta élt élettársi kapcsolatban a sértettel a nő nagycsécsi ingatlanában. A sértett 2023. december 6-án az éjszakai órákban érkezett haza munkából, majd a felébredő gyanúsított kiabálni kezdett vele és kérdőre vonta őt egy aznap kapott idézés kapcsán. A nő válaszát a terhelt nem hitte el, ezért az ágyon mellette ülő sértettet ütlegelni kezdte, e cselekménye mintegy fél órán át tartott.

A sértett még kért egy pohár vizet, a terhelt vitt neki, majd befeküdt az ágyba a nő mellé. A hajnali órákban a férfi észlelte, hogy a mellette fekvő sértett nem lélegzik, azonban a halál megállapítását követően elaludt, másnap a megszokott napi rutin szerint végezte dolgát, délután pedig ismét lefeküdt a sértett holtteste mellé.

A férfit a délutáni órákban fogták el a rendőrök, amikor üzenetváltások és telefonhívások alapján több ismerős is attól tartott, hogy a sértettel valami történhetett.

A gyanúsított fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet halált okozó testi sértés bűntettének megállapítására, azonban a bűncselekmény jogi minősítése a nyomozás további feladatainak elvégzését követően változhat, súlyosabban büntetendő bűncselekmény megállapításának is van reális lehetősége.

A járásbíróság álláspontja szerint a terhelt esetében a kiszabható büntetés mértéke miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet nem ellensúlyoznak személyi körülményei: a gyanúsított vagyoni viszonyai és életkörülményei rendezetlenek, a néhai sértettel élt közös háztartásban, az eddigi adatok szerint az ő eltartásában. Nem zárható ki az sem, hogy szabadlábon hagyása esetén megnehezítené, veszélyeztetné a büntetőeljárás eredményes lefolytatását tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével vagy tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével.

A végzés nem végleges - tudatta a Miskolci Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában