Garázda

2023.11.20. 10:00

Előbb egy biztonsági őrre támadt, aztán saját apját verte meg a borsodi férfi

Részegen szóváltásba keveredett édesapjával, akit egy alkalommal ököllel az állán megütött, majd az oldalán megrúgott.

Boon.hu

Az öklét használta...

Fotó: Shutterstock

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette, garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2023. június 10-én a késő esti órákban, egy borsodi községben megrendezett falunapon, a helyi művelődési ház előtt ittas állapotban belekötött az ott biztonsági szolgálatot ellátó férfiba, akit több alkalommal megpróbált ököllel megütni, ami elől a biztonsági őr elhajolt, így az ütések nem érték el. 

Ezt követően a férfi a biztonsági őr segítségére sietőt is megpróbálta több alkalommal ököllel megütni, azonban az ütések őt sem érték el. A csetepaténak csak a helyszínre érkező rendőrjárőrök vetettek véget. 

A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása a helyszínen tartózkodókban megbotránkozást, illetve riadalmat keltett.

Felöntött a garatra 

Ugyanő ezt követően 2023. augusztus 4-én, a délutáni órákban, egy másik község piacterén ittas állapotban szóváltásba keveredett édesapjával, akit egy alkalommal ököllel az állán megütött, majd az oldalán megrúgott.  

A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása a helyszínen tartózkodókban megbotránkozást, illetve riadalmat keltett. A bántalmazás következtében  az apa az áll repesztett sebével járó, 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, mellyel összefüggésben  a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt a fiával szemben magánindítványt terjesztett elő. 

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában