Tárgyalás

2023.10.15. 19:32

Százzal hajtott, halálra gázolta a nőt

Ítélet születhet az ügyben a hétfői tárgyaláson.

Boon.hu

Fotó: thanun vongsuravanich

Tárgyalást tart az Ózdi Járásbíróság a 2020 novemberében Zubogy közelében történt halálos közúti baleset ügyében hétfőn. A vádirat szerint a két vádlott együtt italozott Felsőkelecsényben. Amikor elfogyott az ital és ismerősük hazaérkezett, elhatározták, hogy Zubogyra mennek alkoholt vásárolni. Az oda tartó úton a II. rendű vádlott autóját ismerősük vezette, hazafelé azonban már az I. rendű vádlott akart a volán mögé ülni, bár ittas állapotban volt. 

Az I. rendű vádlott így vezetői engedély nélkül, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, ittasan és a megengedett 50-es sebesség kétszeresével vezette a járművet. Az úton egy férfi és előtte néhány lépéssel az élettársa haladt. A sofőr ugyan észlelte a gyalogosokat és vészfékezett, de az eltúlzott sebesség miatt az autó sodródni kezdett és megállni már nem tudott, így elütötte a nőt. 

Az I. rendű vádlott megpróbálta rábeszélni ismerősét, aki korábban vezetett, hogy vállalja el a baleset okozását, de a férfi ezt visszautasította és visszament a helyszínre, ahol a történteket észlelő más személyek már megkezdték a segítségnyújtást. A II. rendű vádlott a gépkocsi sérüléseit nézegette, majd társával együtt visszaszálltak a járműbe és hazamentek, anélkül, hogy segítséget hívtak volna. A sértett a baleset következtében a mentőautóban vesztette életét. A vádlottak és ismerősük nem szenvedtek sérülést. 

A hétfői tárgyaláson akár az eljárás befejezése is várható a törvényszék tájékoztatása szerint.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában