Drónokkal is keresték

2023.09.13. 11:28

Öt napig keresték az eltűnt férfit Bükkszentlászlón

Múlt hét szerdán érkezett a riasztás Bükkszentlászlóról: eltűnt egy 43 éves férfi.

Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat.

Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat tette közzé Facebook-oldalán a hírt még szerdán, hogy riasztás érkezett Bükkszentlászlóról. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőrfőkapitányság arról adott tájékoztatást, hogy Bükkszentlászló településről egy 43 éves férfi otthonból ismeretlen helyre távozott és életjelet nem ad magáról. A rendőrség ezen személy felkutatásához kért mentőkutyás segítséget. A Neptun Mentőcsapat Mentőkutyás egysége azonnal reagált a riasztásra és 5 fővel, 2 kutyával és 3 gépjárművel a helyszínre indult. Az eltűnt személy felkutatásához csatlakozott több helyi lakos, vadászok és a rendőrség munkatársai is, de az első napon nem jártak sikerrel, így csütörtökön tovább folytatódott a szervezett keresés, amiben már a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete is becsatlakozott több drónnal.

Óriási és sűrű, nehezen járható területeket vizsgáltunk át és zártunk ki, rendőrségi nyomkövető kutyával, területkereső mentőkutyákkal, drónokkal, terepjárókkal és nagy helyismerettel rendelkező vadászokkal, de a személy eddig nem került elő

 - írták oldalukon.

Öt napja tartott a keresés

Helyi lakosok felkérésére az ötödik napon, azaz vasárnap a Spider Mentőcsoport is bekapcsolódott a keresésbe Lehoczki László vezetésével. A Spider részéről négy fő vett részt a keresésben kutyával.

Hétfőn, a délutáni órákban Hope jelzése alapján megtaláltuk az eltűnt férfit. Sajnos segíteni már nem tudtak

 - írta Lehoczki László.

Lódarazsak akadályozták a munkát

A Borosd-Abaúj-Zemplén Vármegyei Városi Rendőrkapitányság munkatársai nem tudták elkezdeni a helyszínelést, mert lódarazsak voltak a helyszínen. A Neptun Mentőcsapat Önkéntese, egyben a Darázsvadász Miskolc vezetője gyorsan reagált a felkérésre és a csapat többi tagjával megkezdték a helyszínen az írtást. Ezek után a rendőrség azonnal megkezdte a helyszíni szemlét, és a tűzoltó kollégákkal összefogva le tudtuk szállítani a holttestet.

Őszinte részvétünk a családnak!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában