Meglett az eltűnt férfi!

2023.07.04. 21:19

Közösen mentett életet a két mentőcsapat Szakáldon

A Neptun Búvár Klub és a Spider mentőcsapat egy 75 éves férfi keresésére indult hétfő éjjel, kemény munkával kedd kora délelőtt találták rá.

Az idős férfit kórházba szállították

Forrás: Neptun mentőcsoport

21:35 perckor érkezett a felkérés  társszervezetünktől, miszerint egy 75 éves demenciában és járási nehézségben szenvedő férfi felkutatásában kért segítséget a  Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság

- posztolta ma este Facebook oldalán a Neptun Búvár Klub és Mentőcsoport. Mint írják, az  idős férfi hétfőn kora reggel szakáldi otthonából ismeretlen helyre távozott, és életjelet nem adott magáról.

A Neptun Mentőcsapat Mentőkutyás egysége rövid időn belül 5 fővel, 2 mantrailinges kutyával, 1 nyomkövetőkutyával, 2 területkereső kutyával, 3 gépjárművel és az éjszakai kereséshez megfelelő technikai eszközökkel érkezett a helyszínre.

 

Társszervezetünk a Spider Mentőcsoport két oszlopos tagja, Szabó Ádám és Szabó Bence a terepkutatáshoz szükséges technikai eszközökkel, 1 gépkocsival, 1 UTV quaddal, 1 speciális drónnal érkezett a helyszínre.

Kiérkezésükkor szagmintát vettek az eltűnt férfi lakásából és kutyáikkal megkezdték a munkát.
A helyi polgármester és a hozzátartozók a település lakosaiból nagy létszámú keresőcsapatot verbuváltak, akik nagy segítségükre voltak a területkereső kutya mellett az átláthatatlan területek átvizsgálásában.
Társszervezetükkel és az UTV quad segítségével az éjszaka a település határában közel 30 kilométernyi nehezen járható külterületi útszakaszt és annak környezetét nagy teljesítményű reflektorok, éjjellátók, hőkamerák segítségével vizsgáltak át. A napfelkeltét követően drónnal és területkereső kutyával folytatták azoknak területeknek az átvizsgálását, amelyeket az éjszaka gépjárművel nem tudtak bejárni és kizárni.
Végül szerencsére sikerrel jártak. 

10:35 perckor az eltűnt személyt a településtől távol, az éjszakai kutyás keresés által meghatározott irányban, zavart és kimerült állapotban megtaláltuk

, számoltak be a sikerről. Mivel a  helyszín mentőautóval megközelíthetetlen volt, így az UTV quad segítségével a településre szállították a férfit, és átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik a kórházba szállították.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában