Drogkereskedők

2023.09.11. 11:30

Kábítószert árultak Miskolcon, elkapták őket

A két férfi - és a velük együtt élő barátnőik is – rendszeresen fogyasztottak a kábítószernek minősülő anyagokból.

Boon.hu

Kereskedtek a droggal

Fotó: Ground Picture

A boon.hu úgy tudja, a Miskolci Járásbíróság elrendelte két férfi letartóztatását, akik - a megalapozott gyanú szerint - kábítószernek minősülő anyagokat szereztek meg, majd azt Miskolcon és vonzáskörzetében értékesítették.  

A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi a megszerzett anyagokat a közösen lakott lakásukban tárolták, alkalmanként onnan is árulták, máskor különböző helyszíneken, az utcán szolgálták ki a fogyasztókat. 

Az eddig beszerzett adatok szerint a gyanúsítottak - és a velük együtt élő barátnőik is – rendszeresen fogyasztottak a kábítószernek minősülő anyagokból.

Nagyobb mennyiségben 

Az eljárás során a terheltektől nagyobb mennyiségű kábítószer gyanús anyagot, valamint több, a kábítószer fogyasztásához és árusításához használatos eszközt foglaltak le. A gyanúsítottak cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet kábítószer kereskedelem bűntettének megállapítására. 

A bíróság álláspontja szerint a két férfi terhére rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetés tartamára tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, illetve alappal lehet következtetést levonni a bűnismétlés lehetőségére is. Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a két terhelt letartóztatását. A végzés végleges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában