Garázdaság

2023.09.13. 16:10

Indokolatlan volt az agresszivitás a borsodi távolsági buszon

A bántalmazás következtében a férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Boon.hu

Ököllel ütötte meg

Fotó: Shutterstock

A Szikszói Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi és fiatalkorú társa 2023. február 10-én, 15 óra 30 perc körül a Miskolcról Felsődobszáig közlekedő, menetrendszerinti autóbuszjáraton utaztak. A buszon tartózkodott a későbbi sértett férfi is. Az utazás során a vádlott és fiatalkorú társa szóváltásba keveredtek a sértettel, aki a nagykinizsi buszmegállóban leszállt, miközben hangoztatta, hogy a nézeteltérésüket szépen is meg lehetne beszélni. 

Ekkor a férfi az ülésről indulatosan felállva leszállt a buszról, szidalmazta és fenyegette a sértettet, miközben a kabátjánál megragadta és erőteljesen rángatni kezdte. A vádlott fiatalkorú társa eközben szintén leszállt a buszról és ököllel egy alkalommal megütötte a sértettet a fején, amelytől a férfi a földre esett. A sértettet egy közelben lévő férfi felsegítette, míg a vádlottra a férfi felesége szólt rá, hogy fejezze be az erőszakos viselkedést, mire a vádlott a buszra felszállva távozott.

Magánindítvány

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett és az őt megütő fiatalkorúval szemben könnyű testi sértés miatt magánindítványt terjesztett elő. A vádlott és társa kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, vagy riadalmat keltsen. 

Az ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak. A vádlott fiatalkorú társával szemben a Miskolci Járási Ügyészség az eljárás megszüntetéséről és megrovás alkalmazásáról határozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában