Megérezték a bajt

2023.08.26. 19:00

Két miskolci helyszínelő csapott le a rablóra

A rendőrök megérzése és a szemtanú fiatalok közbelépése egyaránt hozzájárult a rabló sikeres előállításához.

A miskolci helyszínelők megérzése fontos szerepet játszott a rabló elfogásában.

Forrás: Zsaru Magazin

Murányi János főtörzsőrmester, a Miskolci Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője és megbízott kollegája, Petykó Dániel őrmester rablót fogott az Újgyőri főtéren július 2-án éjjel, melyben megérzésük is fontos szerepet játszott - indul a történet a Zsaru Rendőrségi Magazin hivatalos Facebook oldalán.

Egy középkorú nő gyalogolt egyedül az Andrássy Gyula út járdáján az Újgyőri főtér felé, amikor a fent említett két rendőr felfigyelt a hölgy kissé imbolygó mozgására, így megálltak mellette szolgálati autójukban. Váltottak a hölggyel pár szót, és miután megbizonyosodtak róla, hogy rendben van tovább indultak, de úgy érezték, kell még tenniük egy kört a környéken.

Erőszakos rablási kísérlet

Fél 11-kor a villamosmegállóban várakozott a nő, nekitámaszkodva a megálló korlátjának. A megállóban csak 4-5 középiskolás fiú tartózkodott, autók alig jártak. Éppen a telefonját nézegette, amikor egy 30 év körüli férfi hátulról ráfogott a nő mobiljára. Az áldozat nagyon megijedt, de olyan erősen szorította a készüléket, hogy a rabló nem tudta kicsavarni a kezéből. Ahogy hátrafordult, a férfi pofon vágta, és erre már a közelben lévő középiskolás fiúk is felfigyeltek. Együtt indultak meg feléjük, mire a rabló elengedte a telefont, és futásnak eredt az Újgyőri főtér körforgalma felé. 

A fiúk utolérték, és félelmet nem ismerve számonkérték. Lökdösődni kezdtek, és a helyzet kezdett elfajulni, amikor rendőrautó fékezett mellettük. Ugyanaz a szolgálati jármű, amely megállt a nő mellett korábban.

Murányi János főtörzsőrmester, a Miskolci Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője és Petykó Dániel őrmester

Közbeléptek a miskolci helyszínelők

Gyakran adunk közös szolgálatot Petykó Dániel őrmesterrel, mivel mindketten a közrendről kerültünk a közlekedésre, ráadásul egy váltásból. Amikor épp nincs sem helyszínelői feladatunk, sem pedig anyagfeldolgozás, Miskolcon járőrözünk elsősorban azzal a céllal, hogy bódult járművezetőket szűrjünk ki a forgalomból

– vázolta Murányi János főtörzsőrmester, aki pontosan emlékszik arra az éjszakára. 

Már messziről felfigyeltünk a sötétben a villamosmegálló felé sétáló nőre. Szokatlanul mozgott, kissé imbolyogva, mintha rosszullét kerülgette volna, ezért lassítottunk, ráköszöntünk, és megkérdeztük, minden rendben van-e. 

A nő bizonytalannak tűnt, ráadásul egyedül volt, és ezen a vasárnap éjszakán meglepően kevesen voltak az utcán. Elképzelhetőnek tartottuk, hogy egy potenciális elkövető gyenge célpontot lát benne, de arra nem számítottunk, ami a szemünk elé tárult, amikor pár perccel később visszafelé jöttünk a Vasgyári úton

– vette át a szót Petykó Dániel.

A rendőrök igazoltatták, felvették a tanúk adatait, és tájékoztatták a tevékenységirányítást, de a kameraszobás kollegáikkal is felvették a kapcsolatot, akik hamar megküldték nekik a rablótámadás felvételét. Közben megtudták, hogy az elkövetőt korábban többéves szabadságvesztésre ítélték rablótámadás miatt. 

Az áldozat emlékezett a két helyszínelő figyelmességére.

Hálás volt nekünk, hogy aggodalmaskodtunk érte, és hogy főleg miatta mentünk megint arra, de az is látszott rajta, hogy az eset nagyon megviselte. Megrémült, és a sírógörcs kerülgette

– tette hozzá Murányi János, aki nagyon büszke arra, hogy Miskolcon élnek olyan fiatalok, akikre vészhelyzetben biztosan számíthatnak az állampolgárok.

Az erőszakos férfit elfogták és előállították. A bükkaranyosi M. Richárddal (29) szemben rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság elrendelte letartóztatását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában