Letartóztatták

2023.08.29. 16:53

„Anyázás” miatt szurkálta meg ismerősét Izsófalván

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint augusztus 26-án a délutáni órákban egy késsel hátulról több alkalommal nyaktájékon szúrta a sértettet.

Boon.hu

Fotó: Ádám János

A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett a gyanúsított izsófalvi ingatlanában töltötte a délutánt, ahol a terhelt rokonaival italozott, majd egy helyi vendéglőben folytatták a szeszesital-fogyasztást. A sörözőből hazafelé tartva a sértett a terhelt édesanyját szidalmazni kezdte, trágár kifejezésekkel illette őt, amely miatt a két férfi között veszekedés alakult ki. A gyanúsított – otthonához érve – magához vett egy 20 centiméter pengehosszúságú kést, és mivel a sértett többszöri felszólításra sem hagyott fel a sértegetéssel, a gyanúsított több alkalommal hátsó nyaktájékon szúrta a sértettet, aki ennek hatására összeesett. Ezt követően a terhelt a szomszédjának szólt, hogy hívjon segítséget a földön fekvő, vérző sérülthöz.

A sértett a cselekmény következtében 8 napon túl gyógyuló, súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet emberölés bűntettének kísérlete megállapítására. A bíróság álláspontja szerint a férfi terhére rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetés tartamára tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve alappal lehet következtetést levonni a bűnismétlés lehetőségére is.

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását. A végzés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában