Betörő

2023.08.15. 15:34

Családi házba és dohányboltba is betört

Bezárt ablakot felfeszítve jutott be a trafikba. Magával vitte a teljes kasszát.

Boon.hu

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. augusztus 6-án a késő esti órákban három társával együtt egy borsodi kistelepülésen található, életvitelszerűen nem lakott ingatlanból műszaki berendezéseket, ékszereket, szerszámokat és kerékpárokat vett magához mintegy fél millió forint értékben. 

Ezen túlmenően a gyanúsított néhány nappal később, 2023. augusztus 12-én hajnalban egy másik település dohányboltjába jutott be annak zárt ablakát befeszítve és onnan 250 ezer forint készpénzt tulajdonított el, valamint a kasszát is magával vitte.  

A nyomozás további feladatát képezi a bűncselekmények pontos minősítésének vizsgálata.

Szökésétől tartanak 

A bíróság álláspontja szerint a férfi terhére rótt bűncselekmény miatt kiszabható büntetés tartama miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet nem ellensúlyoznak személyi körülményei. Tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, illetve alappal lehet következtetést levonni a bűnismétlés lehetőségére is. Minderre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását. A végzés nem végleges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában