Vádemelés

2023.07.08. 11:00

Nem tudja miért, de összetörte a kamerákat

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt emelt vádat egy 53 éves férfival szemben.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

A vád szerint a vádlott 2022. december 19-én a délutáni órákban, magánéleti okok miatt ingerült állapotba került, ezért magához vett egy fából készült lécdarabot és azzal céltalanul sétálva elindult Sajókaza belterületén. A vádlott 16 óra 45 perc körül a helyi művelődési ház kezelésében lévő kastélyhoz ért, amikor egy hirtelen ötlettől vezérelve bement annak kertjébe, majd a kastély főbejáratánál – mely az utcafrontról nem látható –  a nála lévő léccel levert két ott elhelyezett  kültéri kamerát, majd távozott a helyszínről. A vádlott ezt követően másnap, 2022. december  20-án délután ismét visszament a kastélyhoz, majd annak főbejáratánál a nála lévő léccel leverte a még ott lévő további két kültéri kamerát is.

A vádlott az általa elkövetett cselekménnyel a kastélyt kezelő művelődési háznak 89.990.- Ft kárt okozott, mely nem térült meg.

Az ügyészség a büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint a sértett képviselője által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában