A 24. hét jelentősebb káresetei

2023.06.20. 08:00

Életveszélyes baleset az M30-ason, tartálykocsi szivárgott a miskolci pályaudvaron

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 98 alkalommal riasztották, amiből 33 műszaki mentés volt.

Forrás: MW

Hipokloritoldat szivárgott egy vasúti tartálykocsiból a miskolci rendező pályaudvaron június 12-én. A káresethez a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltóit, a katasztrófavédelmi mobil labort és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. Az egységek biztonsági zónát jelöltek ki az érintett tartálykocsi körül, biztosították a helyszínt és felfogó edényekkel megakadályozták, hogy a szállított anyag a talajra kerüljön. A hibát, amely a szivárgást okozta, a vasúttársaság szakemberei elhárították. Az esemény a vonatközlekedést és a lakosságot nem veszélyeztette.

Kamionnak hajtott, majd a szalagkorlátnak ütközött egy kisteherautó az M30-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán, Arnót külterületén június 13-án. A balesethez az encsi és a miskolci hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek feszítővágóval kiszabadították a kisteherautó sofőrjét az összeroncsolódott járműből és átadták őt a mentőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában