Fosztogató

2023.06.15. 16:06

Karóval fejen ütötte, aztán kirabolta a férfit Miskolcon

Amikor a megtámadott férfi menekülni próbált, utolérve ismét a feje irányába ütött és cipőjének átadására szólította fel.

Boon.hu

Bottal ütötte az idős embert (illusztráció)

A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2022 júliusában Miskolc-Lyukóbánya egyik útszakaszán előzetes szóváltást követően egy fakaróval fejen ütötte egy férfit, aki az ütés hatására a földre esett. Ezt követően a támadó fiatal a fekvő férfi nadrágzsebéből kivette a pénztárcáját, magához vett ezer forint készpénzt, majd amikor a megtámadott férfi menekülni próbált, utolérve ismét a feje irányába ütött és cipőjének átadására szólította fel. A követelésnek a férfi félelmében engedett, ezt követően a fiatal elhagyta a helyszínt. A fárfi a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.  

A vádlott a bíróság által elrendelt zárt előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében és okirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek és javítóintézeti nevelést alkalmazott vele szemben, melynek tartamát 1 év 10 hónapban állapította meg. 
Súlyosító körülményként értékelte a bíróság a fiatalkorú ittas állapotát és kitartó, garázda jellegű magatartását, míg enyhítő körülményként esett latba beismerése, megbánó magatartása, továbbá az, hogy eddigi javítóintézeti tartózkodása alatt jelleme pozitív irányba változott.  

Az ítélet nem jogerős, a fellebbezésre jogosultak három munkanapot tartottak fenn jogorvoslati nyilatkozatuk megtételére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában