Ítélet lehet

2023.05.13. 18:00

Rendszeresen bántalmazta, majd fenyegette a nőt

Most másodfokon is elítélhetik a férfit.

BOON

Forrás: Shutterstock

Fotó: Marcos Mesa Sam Wordley

Tárgyalást tart hétfőn a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa annak a miskolci vádlottnak az ügyében, aki élettársát számos alkalommal bántalmazta, majd a szakítást követően is különböző módokon fenyegette. Az elsőfokon eljárt Miskolci Járásbíróság által megállapított tények szerint a vádlott férfi a sértettet 2018 decemberétől 2019 májusáig féltékenységből rendszeresen bántalmazta és szidalmazta. 

Szakításukat követően a terhelt úgy ment be a sértett által lakott miskolci ingatlan területére, hogy a kerítésléceket kitörte, a kapubejárót benyomta, az udvaron tartózkodó sértettet pedig arcon ütötte. Néhány nappal később a férfi az utcán összevitatkozott az autójában ülő nővel és egy húsklopfolóval több alkalommal ráütött a gépjármű szélvédőjére. A vádlott a szakítást követő néhány hétben, egészen június elejéig rendszeresen, szóban és írásban is veréssel, megöléssel, továbbá intim felvételeinek nyilvánosságra hozatalával fenyegette volt élettársát. 

Az elsőfokú bíróság a vádlottat kapcsolati erőszak, önbíráskodás és zaklatás bűntettében, valamint magánlaksértés és garázdaság vétségében bűnösnek mondta ki, amely bűncselekmények miatt 3 év szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélettel szemben a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezést jelentett be. 

A hétfői ülésen a Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint kár az eljárás befejezése is várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában