Előkészítő ülés

2023.05.08. 20:32

Megcsúszott egy kanyarban és mentőautónak ütközött

Előkészítő ülést tart kedden a Szerencsi Járásbíróság annak a nőnek az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult büntetőeljárás.

HI

Fotónk illusztráció

Fotó: Csapó Balázs

Az ügyészség szerint a vádlott 2022. január 14. napján a délelőtti órákban Szerencs irányából Prügy felé tartott személygépkocsijával, mikor egy enyhén balra ívelő útkanyarulatban a járműve hátulja a jeges úttesten megcsúszott, áttért a szemközti sávba és egy mentőautónak ütközött. A balesetben az autó vezetője, a mentőautó sofőrje és az abban utazó mentőápoló is megsérült, a szállított beteg nem szenvedett sérülést.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában