Cigit kértek

2023.05.21. 19:45

Földig verték és kirabolták áldozatukat Miskolcon

Az eset a Miskolcon „klasszikusnak” számító cigaretta kéréssel indult, majd jött a bántalmazás.

BOON

Forrás: Shutterstock

Előkészítő ülést tart a Miskolci Járásbíróság kedden annak a három fiatalnak az ügyében, akikkel szemben rablás minősített esete és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. A vádirat szerint a terheltek 2022. május 7-én éjszaka együtt italoztak, majd egy miskolci dohánybolt előtt cigarettát kértek a sértettől. A férfi nem tett eleget a kérésnek, ezért az egyik támadó mellkason rúgta, illetve próbálta a földre kerülő sértettet fejbe is rúgni. A dohánybolt biztonsági őrének közbelépése vetett véget a bántalmazásnak. 

Kis idő múlva azonban a társaság ismét összetalálkozott a sértettel, akit korábbi támadója szó nélkül megütött, majd társaival együtt rugdosták, miközben ruházatát értékek után kutatták át. A vádlottak 60.000 forint készpénzt és egy mobiltelefont vettek magukhoz, valamint igyekeztek a sértett ezüst karláncait és karóráját is levenni, de nem jártak sikerrel. Egy arra járó autó fényszórója miatt elfutottak.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában