Bűnmegelőzés

2023.04.21. 07:30

A kommandósok akcióban, a nyugdíjasok meg nézték

A Bűnmegelőzés napjához kapcsolódó programsorozat részeként tettek látogatást a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságon a nyugdíjasok.

Forrás: police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakemberei, az Oktatási és Kiképzési Alosztály, illetve a Közterületi Támogató Alosztály munkatársai, 2023. április 20-án a Bűnmegelőzés napja alkalmából, a helyi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetséggel együttműködve szervezetek programot a szépkorúaknak.

A rendőrség kiképző központjában megtartott rendezvény kifejezetten az időskorúak részére lett összeállítva a korosztályt veszélyeztető bűncselekmények, az áldozattá válás elkerülése érdekében.  

A résztvevő közel harminc nyugdíjas betekintést nyerhetett egy bemutató során a kommandósok munkájába, illetve megtekinthették a rendszeresített fegyvereket és kényszerítő eszközöket is. A rendezvényen a rendőrök a legális önvédelmi eszközöket, és azok használatát is bemutatták. A nyugdíjasoknak a nap során megismertették a „Gondosóra” programot, és az ezzel kapcsolatos eszközöket, valamint egy balesetmegelőzési előadást is meghallgathattak.

Programzárásként a résztvevők bűnmegelőzési kvízt tölthettek ki, illetve a szakemberekkel prevenciós beszélgetést folytathattak - közölte a boon.hu-val a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában