Megváltoztatta a törvényszék az elsőfokú bíróság döntését

2023.03.03. 13:30

Elrendelték az újszülött gyermekének megölésével gyanúsított lány letartóztatását

Az ügyészség fellebbezése folytán eljárt Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa megváltoztatta az elsőfokú bíróság végzését és elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amelyet javítóintézetben kell végrehajtani.

Fotó: Ádám János

A fiatalkorú nővel szemben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt indult büntetőeljárás, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint 2023. február 24-én a kora esti órákban a családi házuk udvarán világra hozott csecsemője száját papírral tömte be és átdobta a szomszéd telekre. Az újszülött később a szakszerű orvosi ellátás ellenére elhunyt.

Az elsőfokú bíróság álláspontja az volt, hogy a terhelt esetében reálisan fennálló szökés, elrejtőzés veszélye mellett a büntetőeljárásban való jelenléte a letartóztatásnál enyhébb módon is biztosítható: elegendő az, ha a gyanúsított szabad mozgását korlátozzák, ezért az ügyészi indítványtól eltérően a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék nem osztotta ezt. Indokolása szerint éppen a társadalmi környezet várható negatív reakciója motiválhatja a terheltet szökési, elrejtőzési szándékában, amelyet családi kötelékei sem ellensúlyoznak kellőképpen, figyelemmel arra, hogy a lány problémája megoldásához sem mert tőlük segítséget kérni.

Mindezekre tekintettel a törvényszék az elsőfokú végzést megváltoztatta és 2023. március 27. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés végleges – közölte a Miskolci Törvényszék a honlapján.

Kapcsolódó cikkek:

Megszólalt a 15 éves gyerekgyilkos anyukának a párja, azt állítja, nem tudott a terhességről

Szörnyű: Megölhette egy lány a megszült csecsemőjét Emődön! - Új részletekkel frissítve!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában