Megtalálták

2023.02.09. 20:00

Több, mint egy hónap után került elő a bolti lopás után a Sajóba fulladt férfi teste

Megtalálták csütörtökön délután annak az 52 éves tarcali férfinak a holttestét, aki még január 7-én merült el Miskolcon a Sajóban. Végül Sajópetrinél emelték ki a testét a folyóból.

HI

Forrás: Neptun Mentőcsapat

Miközben a világ Törökországra figyel és számos magyar mentőcsapat is dolgozik a romok között, az itthon maradt önkéntes mentőszervezetek sincsenek feladat híján. Folyamatosan dolgoznak és tartják a frontot, erre példa a Neptun Mentőcsoport is, akik csütörtökön az egy hónapja vízben lévő holttest kiemelésénél segédkeztek.

Ahogy portálunk akkor beszámolt róla, bolti lopáson kaptak egy férfit január 7-én délelőtt a Miskolc keleti határában lévő egyik nagyáruházban. Az 52 éves tarcali férfit az áruház biztonsági őrei visszatartották és értesítették a rendőrséget. Azonban egy óvatlan pillanatban menekülőre fogta a dolgot és a Sajó felé vette az irányt. Amikor a biztonsági őrök látták, hogy mire készül, kérték, hogy ne tegye, amikor a vízbe ugrott, akkor is folyamatosan kérlelték, hogy forduljon vissza, segítenek neki. A férfi mégis megpróbálta átúszni a folyót, azonban ez nem sikerült neki. A helyszínre riasztották a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársait, akik azonban nem találták meg a férfit, így aznap délután és másnap is kiszállt a helyszínre a Spider Mentőcsoport, keresésük viszont nem vezetett eredményre. Aztán pedig az áradás és az időjárási körülmények miatt fel kellett adniuk a keresést.

Mint csütörtökön délután megtudtuk, lakossági bejelentés alapján vonultak ki a tűzoltók, a rendőrség, és a mentők a Sajó sajópetri szakaszához, ugyanis itt akadt fenn a holttest. A miskolci és szerencsi hivatásos tűzoltók két irányból is próbálták motorcsónakkal megközelíteni a testet, azonban nagy volt a sodrás és a test is olyan pozícióban volt, ami megakadályozta, hogy hozzáférjenek és kiemeljék, így a Neptun Mentőcsapat segítségét kérték.

Mint Golej Szabolcstól, a mentőcsapat vezetőjétől megtudtuk, fél három körül kapták a riasztást, és rövid időn belül a helyszínre értek. A nagy vízhozam miatt csak csónakkal, illetve speciális száraz búvárruhával, kötélbiztosítás mellett tudták a holttestet megközelíteni, rögzíteni és a tűzoltósággal összedolgozva kivinni a partra, ahol a rendőrök a halotti szemlét megtudták kezdeni, illetve lefolytatni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában