Ámokfutó

2023.02.23. 13:00

Részegen elkötötte főnöke autóját, majd kerítésnek ütközött Hejőszalontán

A bűncselekményi határértéket több mint négyszeresen haladta meg a férfi véralkohol-koncentrációja.

ÉM

A fotó illusztráció.

Vádat emelt a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt egy férfival szemben, aki 2022. július 16-án 17 óra előtt nem sokkal egy hejőszalontai lakóház előtt leparkolt és egy nő tulajdonát képező, de a vádlott munkáltatója által használt személygépkocsit engedély nélkül elvette és jogtalanul használta.

A részeg férfi a személygépkocsival Hejőszalonta belterületén közlekedett és egy kerítésnek ütközve közlekedési balesetet okozott, melynek során 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett. A baleset következtében a személygépkocsi használhatatlanná vált.

Felfüggesztett börtönt kaphat 

A rendőrök által alkalmazott alkoholszonda eredménye pozitív lett. Ezt követően a férfit vérmintavétel és ellátás céljából a vármegyei kórházba szállították. A vérvétel időpontjában a vádlott véralkohol-koncentrációja a törvényben meghatározott bűncselekményi határértéket több mint négyszeresen haladta meg. Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában