Lángolt

2023.01.09. 20:16

Tűz ütött ki egy tardi családi házban - a tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak (frissítve)

Egy családi ház égett teljes egészében Tardon, a Kossuth utcában hétfő este - közölte a katasztrófavédelem.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

20:43

Tragikus tűzeset Tardon

Hétfőn este háromnegyed hét körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy kigyulladt egy családi ház a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tardon. Két járművel tíz tűzoltó vonult a Kossuth utcai házhoz. A teljes terjedelmében égő 150 négyzetméteres épületben a tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak. Egy órán át küzdöttek a lángokkal, az oltáshoz még a tetőt is meg kellett bontani. A házban nagy mennyiségű szemét volt felhalmozva.

A tűz keletkezési körülményeinek feltárására tűzvizsgálati eljárás indul - közölte Mukics Dániel tűzoltó alezredes, szóvivő.

Ha egy épületben sok éghető anyagot halmoznak fel, az nemcsak a tűz keletkezésének és gyors terjedésének veszélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja. Az otthonunk tisztán tartása, az épület karbantartása tűzvédelmi szempontból is fontos.

20:16

A helyszínre a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik a házban és körülötte nagy mennyiségben felhalmozott hulladékot találtak. Az egységek három vízsugárral fékezték meg a lángokat, a munkálatok közben megbontották a tető héjazatát. Jelenleg az utómunkálatokat végzik vízsugarakkal és kéziszerszámokkal - közölte a katasztrófavédelem hétfő este.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában