Tolvaj

2022.11.09. 08:00

Lenyúlta az erkélyről a szarvasagancsot

A minden oldalról körbekerített szomolyai családi ház erkélyére a szomszédos üres telek felől mászott fel a tolvaj.

ÉM

278141312

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a vádlott idén április 8. és 11. között – utóbb pontosan meg nem állapítható időpontban – Szomolyán, egy helyi férfi tulajdonát képező, minden oldalról körbekerített családi ház erkélyére felmászott a szomszédos üres telek felől, majd az erkély falára egy szegre felakasztott, 45 ezer forint értékű, fa alapra rögzített szarvas koponyát a rajta lévő aganccsal együtt eltulajdonította. 
A fa alapot a férfi még Szomolyán, az utcán egy vízelvezető árokba dobta. Az agancsot – a koponya nélkül – Bogácson egy, az agancsok felvásárlására engedéllyel rendelkező férfinak értékesítette 25 ezer forintért. A vevőnek nem volt róla tudomása, hogy a szarvas agancs bűncselekmény elkövetéséből származik.

A koponyáról nincs hír 

A vevő az agancsot tovább értékesítette egy cégnek. A koponya további sorsa a nyomozás során nem volt tisztázható.  

A lopással okozott kár 45 ezer forint volt, amely nem térült meg. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására és a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálására tett indítványt a bíróságnak.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában