Garázdaság

2022.11.08. 09:30

Részegen kötözködött a dohánybolt előtt

Felszólította, hogy álljon meg, aztán odalépett hozzá és ököllel megütötte hátulról a tarkóján.

ÉM

A Szerencsi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi idén június 15-én délután egy prügyi dohánybolt előtt, ittas állapotban szóváltásba keveredett egy másik férfival. Ekkor még nem fajult tettlegességig a szópárbaj.  

Ezután a másik férfi a kerékpárjával elindult hazafelé, de a részeg ember utána ment, megállásra szólította fel, majd az egyik kezével megfogta a kerékpárt, a másikkal pedig a férfi kantáros nadrágjának felső részét és rángatni kezdte őt.  

Mindketten a földre estek, majd miután felálltak, a vádlott továbbra sem hagyott fel a támadó magatartásával, és a férfi felé indult. Ekkor a megtámadott - annak érdekében, hogy magát megvédje - egy alkalommal, tenyérrel arcon ütötte a vádlottat, majd elindult hazafelé. 

A támadó felszólította, hogy álljon meg, azonban erre már a férfi nem reagált és ment tovább, amikor az odalépett hozzá és egy alkalommal, ököllel megütötte hátulról a tarkóján.

Zúzódásokat szenvedett 

A férfi a vádlott bántalmazásától a fején 8 napon belül gyógyuló zúzódást szenvedett, azonban könnyű testi sértés miatt magánindítványt nem terjesztett elő. A vádlott erőszakos, kihívóan közösségellenes viselkedése alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat váltson ki. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában