A 44. hét jelentősebb káresetei

2022.11.08. 08:00

Kigyulladt a szemét egy miskolci lakásban, családi ház égett Csokvaományon

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 69 alkalommal riasztották, amiből 17 műszaki mentés volt.

illusztráció

Fotó: Shutterstock

Ágy és szemét égett egy ötödik emeleti lakásban Miskolcon, a Klapka György utcában november 02-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel és egy létraszerrel vonultak az érintett társasházhoz, majd rövid időn belül eloltották a tüzet, amely körülbelül egy négyzetméteren égett. Az egységek átvizsgálták a lakást és az épületet, valamint szellőztetést végeztek. A veszély megszüntetéséig senkinek sem kellett elhagyni az otthonát és sérülés sem történt.

Berendezési tárgyak gyulladtak meg egy családi házban Csokvaományon, a Béke utcában november 03-án. A tűzesethez az ózdi hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel. Az egységek egy gyorsbeavatkozó sugárral fékezték meg és fojtották el a lángokat, amelyek egy égve hagyott gyertya miatt csaptak fel a szobában. A tűz nem terjedt tovább az érintett helyiségből, így az ingatlan lakható maradt - tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A legtöbb lakástűz elektromos problémára, nyílt láng használatára, a fűtés hibáira, főzésre, vagy dohányzásra vezethető vissza. A tűz korai észleléséhez –amely elengedhetetlen feltétele a sérülések elkerülésének, valamint a gyors és hatékony tűzoltásnak- javasolt füstérzékelőt használni az otthonunkban!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában