A 46. hét jelentősebb káresetei

2022.11.22. 08:30

Gázlobbanás egy ózdi lakásban; teherautónak ütközött egy kisteherautó az M30-ason; gázömlés Szikszón

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 74 alkalommal riasztották, amiből 23 műszaki mentés volt.

Fotó: vichie81

Tűz keletkezett egy lakóházban november 16-án délután Miskolcon, a Napraforgó utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel vonultak az érintett ingatlanhoz, majd gyorsbeavatkozó sugarakkal rövid időn belül elfojtották a lángokat és megkezdték az utómunkálatokat. Az eset során nem történt sérülés, azonban az épület olyan mértékben megrongálódott, hogy lakhatatlanná vált.

Háztartási gázpalackból kiáramló gáz lobbant be és okozott tüzet egy ikerházi lakásban Ózdon, a Velence telepen november 16-án. A lángokat, amelyek meggyújtották a konyha berendezési tárgyait néhány négyzetméteren, az ózdi hivatásos tűzoltók eloltották és átvizsgálták az épületet. Az eset miatt az érintett lakás egyik válaszfala is megrongálódott, így az ingatlan lakhatatlanná vált.

Teherautónak ütközött egy kisteherautó az M30-as autópálya Budapest felé haladó oldalán, Sajópetri külterületén november 17-én. A balesethez a tiszaújvárosi és a miskolci hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek feszítővágó és nyomóhenger segítségével kiszabadítottak egy embert a kisteherautóból, majd átadták őt a mentőknek.

Mintegy ötszázöven szalmabála égett Harsány külterületén, a tűzesethez november 17-én, hajnalban riasztották a miskolci tűzoltókat. Az oltási munkálatok másnap délig tartottak, a bálák nagy része teljesen megsemmisült.

Földmunkavégzés közben megrongálódott egy gázvezeték Szikszón, a Lőcsei utcában november 18-án. Az encsi hivatásos tűzoltók ötven méteres biztonsági zónát jelöltek ki a gázszivárgás körzetében és biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek megérkezéséig. Az eset miatt nyolc lakónak kellett távozni az otthonából, egy közeli óvodaépületet pedig el kellett hagyni a gyermekeknek és az ott dolgozóknak. Az eset során nem történt sérülés, a veszély megszüntetését követően az érintettek visszatérhettek az otthonukba, illetve az óvodába.

Kigyulladt egy személyautó a Szuhogy és Rudabánya közötti út mellett november 19-én. Teljes terjedelmében égett a jármű, amikor a szendrői hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek, majd eloltották a lángokat és elvégezték az utómunkálatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában