A 45. hét jelentősebb káresetei

2022.11.15. 08:21

Felborult egy teherautó Miskolc külterületén; lakóház gyulladt ki Taktaszadán

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 60 alkalommal riasztották, amiből 20 tűzeset és 20 műszaki mentés volt.

Fotó: Vajda János

A kémény hibája miatt izzásnak indult egy vályogház födém része november 8-án reggel Hejőkürtön, a Kassai utcában. A mezőcsáti és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal megbontották a sárból tapasztott födémet a konyha felett, és két gyorsbeavatkozó sugárral eloltották az izzó gerendákat. Az eset során nem történt sérülés, azonban a ház lakhatatlanná vált. A lakó elhelyezésében a rokonok segítettek.

Oldalára borult egy  teherautó november 10-én Miskolc külterületén. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy gépjárműfecskendővel vonultak a balesethez, majd áramtalanították a járművet és felitatták az úttestre folyt hidraulika olajat. Az autó kőrakománya az út menti árokba borult. Forgalmi akadály nem keletkezett, és sérülés sem történt.

Begyújtás közben tűz keletkezett egy családi házban november 11-én délután Taktaszadán, a Jókai utcában. A kályhából kicsapó lángok négy helyiségre és a tetőszerkezetre is átterjedtek. A szerencsi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak az érintett ingatlanhoz, majd gyorsbeavatkozó sugarakkal eloltották a tüzet. Az egységek egy felmelegedett háztartási gázpalackot kihoztak a házból, amelyet visszahűtöttek, és átvizsgálták az épületet. Az eset miatt az ingatlan lakhatatlanná vált, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Kigyulladt egy családi ház udvarán álló személygépkocsi Edelényben, az Ady Endre úton november 13-án. A tűzesethez Kazincbarcikáról és Szendrőből vonultak a hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel. A lángokat, amelyek az előtetőre és a közelben álló filagóriára, valamint egy fatárolóra is átterjedtek, két gyorsbeavatkozó sugárral oltották el az egységek. Az eset során nem történt sérülés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában