Rablás

2022.11.18. 18:29

Bicskával kért cigit – letartóztatta a bíróság

Az Ózdi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

ÉM

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A borsodi éjszakában az egyik legzaccosabb kérés, ha valakit egy cigarettával próbálnak meg „lejmolni”, az adj egy cigit felszólítástól már csak az veszélyesebb, ha az időt kérdezik meg telefonról. A megállapítás tényét mi sem bizonyítja jobban, mint egy arlói kocsmában lejátszódott eset, amelynek elkövetőjét most letartóztatta a bíróság.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított november 16-án az esti órákban egy arlói sörözőben cigarettát kért a sértettől, aki közölte, hogy nincs nála, majd zsebeit is kifordította. A gyanúsított a sértett ruházatát áttapogatta, közben folyamatosan öléssel fenyegette őt. Ezt követően a gyanúsított pulóverének jobb zsebéből elővett egy 8,5 centiméter pengehosszúságú bicskát, majd a sértett bal combja irányába szúró mozdulatot tett. E támadást sikerült a sértettnek kézzel elhárítani.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény miatt kiszabható szankcióra figyelemmel a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Mivel a férfi ismeri a sértett lakóhelyét, tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén őt, vagy akár az eddig ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, megfélemlítené. A bíróság mindezeket mérlegelve 2022. december 18. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában