Rács mögött a gyanúsított

2022.08.11. 13:10

Két hónap alatt nyolc betörés – letartóztatta a bíróság az ózdi férfit

A gyanúsított ózdi közintézményekből, ingatlanokból, gépjárművekből vitt magával különböző értéktárgyakat.

ÉM

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Idén nyáron nyolc betörést követhetett el az a férfi, akinek elrendelte letartóztatását a Miskolci Járásbíróság. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított ózdi közintézményekből, ingatlanokból, gépjárművekből vitt magával különböző értéktárgyakat. 

Május 29-én például átmászott egy ózdi általános iskola kerítésén és a karbantartó műhelyből fűkaszát, láncfűrészt, kávéfőzőt, kábeleket és csavarokat vett magához. Máskor nyitva hagyott személygépjárművekből pénztárcát, ruházatot, rádiós fejegységet vitt el. Ingatlanokba négy alkalommal tört be, egyes esetekben a lezárt ajtót felfeszítve a lakásba is bejutott, máskor az udvaron szedte össze az értéktárgyakat: sövényvágót, kerékpárokat, ütvefúrót. 

A gyanúsított betörte egy ózdi közösségi ház ablakát is, az épületből különböző elektronikai cikkeket, így többek között tableteket, laptopokat, monitort vitt magával mintegy másfél millió forint értékben.

Egy hónapig a rács mögött

A férfival szemben lopás miatt indult büntetőeljárás. A bíróság megítélése szerint fennáll annak reális veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén folytatná a vagyon elleni bűncselekmények rendszeres elkövetését. Nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, ezért egy hónapra elrendelte letartóztatását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában