A 11. hét jelentősebb káresetei

2022.03.22. 07:30

56 szabadtéri tűz keletkezett és 4 lakóház égett le

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 418 alkalommal riasztották, amiből 337 tűzoltás volt.

Fotó: Shutterstock

Egy lakatlan családi ház égett Ormosbányán, a Jószerencsét utcában március 14-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak a tűzhöz. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakat vetettek be a lángok ellen, amelyek az egész tetőt érintették. A tűzoltók átvizsgálták az ingatlant, az eset során nem történt sérülés.

 

Tűz miatt lakhatatlanná vált egy családi ház Hangácson, az Újsor úton március 15-én. A tűzesethez Miskolcról, Szendrőből és Kazincbarcikáról vonultak a hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és két vízszállító járművel. Az egységek kiérkezése előtt a lakók elhagyták az épületet. A tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet, amely a kilencven négyzetméteres ingatlan egészét érintette. Az eset során nem történt sérülés, azonban a ház lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek. 

 

Lakóház és egy melléképület égett Szegin, az Alkotmány utcában március 15-én. A tolcsvai és a szerencsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó eltávolított egy háztartási gázpalackot a melléképületből. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal fojtották el a tüzet és kihoztak egy másik gázpalackot is. A tűz miatt lakhatatlanná vált a ház, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek. 

 

Kigyulladt egy családi ház Mezőkövesden, a György utcában március 15-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett behatoltak az épületbe és két vízsugárral elfojtották a tüzet. A lángok a konyhát és a mellette lévő tárolóhelyiséget érintették. A tűzben senki sem sérült meg, azonban a közművek kizárása miatt lakhatatlanná vált az ingatlan. A lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

 

Egy lángoló melléképület miatt riasztották a tűzoltókat Mezőkeresztesre, a Bornemissza utcába március 17-én. A tűzesthez a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakat vetettek be a lángok ellen, amelyek a hatvan négyzetméteres melléképület egészét érintették. A tűzoltók két sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak, egyiket sem érte hőhatás. Az eset során nem történt sérülés.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ötvenhat alkalommal vonultak a hivatásos tűzoltók szabad területen keletkezett tűz miatt március 20-án. Az érintett területek nagysága tíz négyzetmétertől öt hektárig terjedt. Legtöbbször az ózdi egységeket riasztották ilyen jellegű tűzesethez, tizenháromszor kellett beavatkozniuk.  Sajószentpéter határában négy, míg Borsodbóta és Méra külterületén öt hektáron pusztított a tűz. A kazincbarcikai, az ózdi és az encsi tűzoltók kéziszerszámokkal és vízzel oltották el a lángokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában