Garázdaság és könnyű testi sértés

2021.12.09. 11:10

Megöléssel fenyegette a volt feleségét

Az elvált férj négy év után sem felejtette el sérelmeit.

ÉM

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 53 éves férfi ellen garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt, aki 2021 júliusában Mezőkeresztesen a nyílt utcán bántalmazta volt feleségét, megöléssel fenyegetve.

 

A vádirat szerint a vádlott az említett napon a reggeli órákban Mezőkeresztesen ittas állapotban egy élelmiszer-­áruház előtti útszakaszon meglátta a tőle négy éve elvált feleségét, aki az autójában ült. Odament, és a lehúzott ablakon keresztül váratlanul benyúlva egyik kezével megragadta a nő haját, azt elkezdte húzni, rángatni, míg másik kezével megszorította az állkapocscsontját, és azt közölte vele, hogy ne találkozzanak egymással négyszemközt, mert megöli, továbbá a még házasságuk során általa feltételezett sérelmeit emlegette fel. A nő megpróbált segítségért kiabálni, de a férfi tenyerével befogta a száját, mire a nő figyelemfelkeltés céljából folyamatosan nyomta a gépjármű jelzőkürtjét.

 

A férfi cselekményének az vetett véget, hogy többen felfigyeltek a hangjelzésre, odamentek az autóhoz, és rászóltak. A sértett a bántalmazás következtében vérömlennyel járó 8 napon belüli gyógytartamú sérüléseket szenvedett el, amely miatt a vádlottal szemben hatályos magánindítványt terjesztett elő.

 

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában