Lezárt ügy

2021.12.02. 09:09

Kábítószer-kereskedtek és fogyasztották is

A kazincbarcikai rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek során két személyt kábítószer-kereskedelemmel, három főt pedig kábítószer birtoklásával gyanúsítottak meg.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy sajószentpéteri és egy tardonai, míg kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy kazincbarcikai, egy tardonai és egy füzesabonyi fiatalemberrel szemben folytatott nyomozást – tájékoztatott honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gyanúsítottakat a rendőrök egy közúti ellenőrzés során igazoltatták Kazincbarcikán 2020. július 12-én az esti órákban, amikor kábítószergyanús növényi törmelékeket találtak náluk, amelyekről utóbb bebizonyosodott, hogy valóban kábítószernek minősül.

Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy az öt személy közül ketten nem csak fogyasztók voltak, hanem terjesztették is a kábítószert.

A később elvégzett kutatások során a nyomozók újabb növényi részeket, csomagolóanyagokat, őrlőeszközöket is lefoglaltak.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik