Katasztrófavédelem

2021.08.17. 07:30

A 32. hét jelentősebb káresetei – katasztrófavédelmi hírek

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 263 alkalommal riasztották, amiből 115 műszaki mentés volt.

Fotó: Marosréti Ervin

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nyolcvannyolc alkalommal riasztották a hivatásos tűzoltókat az augusztus 08-i időjárással összefüggő események miatt. A legtöbb beavatkozásra Miskolcon volt szükség. Az egységeknek jellemzően útra dőlt fákat és lehasadt ágakat kellett eltávolítaniuk, néhány helyszínen épületek tetőborítását bontotta meg a szél, de parkoló járművek is megrongálódtak. Kisgyőrben, a Dózsa György utcában, villámcsapás miatt gyulladt ki egy családi ház tetőszerkezete. A tüzet, amely mintegy hatvan négyzetméteren rongálta meg a tetőt, a miskolci hivatásos tűzoltók oltották el. Az eset során nem történt sérülés, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek. Tiszacsermelyen szintén a villámlás okozott károkat, ott több mint kétszáz darab nagyméretű szalmabála gyulladt meg. A tüzet a sátoraljaújhelyi és a cigándi hivatásos tűzoltók eloltották. Sátoraljaújhelyen, az Esze Tamás utcában egy iskola teteje és két személygépkocsi rongálódott meg, míg a Viola utcában kerítés, a Révész utcában pedig egy kisbusz és egy személyautó károsodott egy-egy kidőlt fa miatt. Az események során nem történt sérülés.

Berendezési tárgyak égtek egy lakóház szobájában Sátoraljaújhelyen, a Felsőzsólyomka utcában augusztus 11-én. A helyi hivatásosos tűzoltók egy embert kimenekítettek az épületből, átadták a mentőknek és elfojtották a lángokat. A tűz a szobából nem terjedt tovább.

Kigyulladt egy családi házhoz épített melléképület tetőszerkezete Miskolcon, a Posta utcában augusztus 14-én. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó kezdte meg a tűz oltását, ezzel megakadályozta, hogy a lángok átterjedjenek a lakóházra. Az egységek rövid időn belül befejezték a munkálatokat, a melléképület tetőszerkezete csak két négyzetméteren rongálódott meg. Az eset során nem történt sérülés.

Út menti árokba sodródott és az oldalára borult egy személygépkocsi Cigánd külterületén augusztus 14-én. A cigándi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói két embert feszítővágó segítségével kiszabadítottak az autóból és átadták őket a mentőknek. Az egység áramtalanította a járművet, majd a rendőrségi helyszínelés után a kerekeire állította.

Egy lakóház égett Kesznyétenen, a Táncsics Mihály utcában augusztus 15-én. A tüzet, amely a hatvannégy négyzetméteres épület teljes egészét érintette, a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók oltották el. Az egységek átvizsgálták az ingatlant és egy felmelegedett háztartási gázpalackot kihoztak az egyik helyiségből. Az eset során nem történt sérülés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában