katasztrófavédelem

2021.07.13. 21:00

Segítő kezek Borsodból

Nyolc hivatásos tűzoltó indult útnak múlt szombaton este Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből Baranya megyébe, hogy segítséget nyújtson a viharkárok felszámolásában.

Az ország jelentős részét érintő, pénteki vihart követően, megyénkben nem volt szükség számottevő tűzoltói beavatkozásra, azonban Baranya megyében több száz lakóház rongálódott meg. Az erős szél és a jég hatalmas pusztítást végzett Sellyén és a környező településeken. A kazincbarcikai és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokságról négy-négy tűzoltó önként jelentkezett, hogy részt vegyen a károk felszámolásában. A munkálatok során, melyeket a katasztrófavédelem helyi operatív törzse irányított, főként a megrongálódott tetőkről kellett eltávolítani a törmeléket és az összetört cserepeket, feltépett bádoglemezeket, majd fóliázással védeni az ingatlanokat a beázás ellen. Kollégáink hétfőn éjszaka visszatértek megyénkbe és egy kis pihenés után állomáshelyükön folytatják a szolgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában