katasztrófavédelem

2021.03.23. 07:30

A 11. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 253 alkalommal riasztották, amiből 184 tűzoltás volt.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Tűz keletkezett egy családi házban Ózdon, a Fenyő utcában március 16-án. Az ózdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az épületben lévő két embernek sikerült kimenekülnie. Az egység eloltotta a lángokat, amelyek a tetőszerkezetet is megrongálták néhány négyzetméteren, majd átvizsgálta házat. A tűzben senki sem sérült meg, az ingatlan lakható maradt.

Huszonhat helyszínen kellett beavatkozniuk a hivatásos tűzoltóknak vegetációtűz miatt március 16-án. A tűzzel érintett területek nagysága néhány négyzetmétertől harminc hektárig terjedt. Ózd, Tardona és Lak külterületén négy-négy, míg Alacskánál és Szirmabesenyőnél tíz-tíz hektáron pusztítottak a lángok. A legnagyobb kiterjedésű tűz Zádorfalva határában következett be, ott mintegy harminc hektáron égett le a száraz növényzet. Az eseményeket az ózdi, a kazincbarcikai, az aggteleki, a szendrői, a miskolci és a szerencsi hivatásos tűzoltók számolták fel, sérülés egyik helyszínen sem történt.

Két személygépkocsi és egy teherautó karambolozott Miskolcon, a Gózon Lajos utcában március 18-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói az egyik személyautó sofőrjét feszítővágó berendezés segítségével kiszabadították a járműből, majd átadták a mentőknek.

Egy használaton kívüli vendéglátó egység raktárhelyisége és konyhája égett Mezőzombor külterületén március 19-én. Az üresen álló, száz négyzetméter alapterületű épületrész lángjait a szerencsi hivatásos tűzoltók oltották el két vízsugárral. Az egységek átvizsgálták az ingatlant, az eset során nem történt sérülés.

Berendezési tárgyak égtek egy családi házban Ózdon, a Ráctag utcában március 19-én. A tüzet, amely a kétszintes épület egyik tetőtéri szobájában keletkezett, a helyi hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották. Az egységek átvizsgálták és átszellőztették a házat, az eset során nem történt sérülés.

Egy harminc négyzetméteres lakóház tetőszerkezete égett Sajóhídvégen, az Esze Tamás utcában március 19-én. A tűz miatt a födémszerkezet beszakadt. A káresetet a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók számolták fel, a lakók elhelyezésében az önkormányzat nyújtott segítséget.

Tűz keletkezett egy családi házban Sajókazán, az Arany János utcában március 20-án. A száz négyzetméteres ingatlan egyik szobájában berendezési tárgyak égtek. A tüzet a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók eloltották és átvizsgálták az épületet. Az eset során nem történt sérülés, azonban a ház lakhatatlanná vált.

Teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméter alapterületű lakóház Polgáron, a Lehel utcában március 20-án. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a tüzet, majd átszellőztették és átvizsgálták az épületet. Az eset során senki sem sérült meg, a lakó elhelyezésében az ismerősei segítettek.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében harmincöt alkalommal avatkoztak be a hivatásos tűzoltók szabad területen keletkezett tűz miatt március 21-én. A tűzzel érintett területek nagysága ötven négyzetmétertől körülbelül száz hektárig terjedt. Izsófalva külterületén a kazincbarcikai, Arlónál az ózdi, míg Sajóbábonynál a miskolci egységek küzdöttek a lángokkal. A három helyszínen mintegy száznegyvenöt hektárnyi területen égett le a száraz vegetáció. Az események során nem történt sérülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában