Hivatalos személy elleni erőszak

2021.02.04. 17:00

Vádemelés a rendőrökre támadó család ellen

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat hat személy ellen, míg a hetedik családtagot könnyű testi sértés vétségével is megvádolták.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat lényege szerint 2020 novemberében a gépkocsizó szolgálatot ellátó járőrök egy borsodi településen egy körözés alatt álló férfit vettek észre. A rendőrök megállásra szólították fel a férfit, aki menekülni kezdett, majd miután utolérték, aktívan ellenállt a jogszerű intézkedésnek. Időközben a helyszínre ért az elfogatóparancs hatálya alatt álló férfi élettársa és családja, akik erőszakkal próbálták megakadályozni rokonuk megbilincselését. Ennek érdekében lökdösték és rángatták a rendőröket, egyiküket a férfi élettársa meg is karmolta – ezzel nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva –, és kiabálva követelték, hogy engedjék el a férfit. Végül könnyfakasztó spray alkalmazásával és rendőri erősítés segítségével állították helyre a rendet és fogták el a férfit.

A nyomozó ügyészség elrendelte valamennyi elkövető őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki őket. Két férfi és négy nő a nyomozás során megtagadta a vallomástételt, az eddigi eljárásban egy férfi tett csak vallomást, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A többnyire büntetett előéletű terheltek a bűncselekmény elkövetése óta kényszerintézkedés hatálya alatt állnak, 2020. november 12-e óta valamennyien letartóztatásban vannak.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában