garázdaság

2021.02.12. 18:00

A gázspray mentette meg a miskolci férfit

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen garázdaság vétsége miatt.

Horváth Imre

20210127 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország MVK buszok és utasok illusztráció.

Fotó: Ádám János/Illusztráció

A vádirat szerint az ittas vádlott 2020 októberében, délután, Miskolcon utazott egy autóbuszon, majd, amikor a jármű az egyik buszmegállóban várakozott, a nyitott hátsó ajtónál álló férfi utast minden előzmény nélkül ruházatánál fogva hátulról megragadta és lerángatta a járműről.

Folyamatosan megpróbálta megütni, de a sértett kitért az ütések elől és ellökte magától a vádlottat, majd a zsebéből elővett egy önvédelmi célból magánál hordott gázspray-t és azzal arcon fújta támadóját. A gáz irritáló hatása következtében a vádlott felhagyott a további támadással, de ekkorra az időközben értesített rendőrjárőrök is kiérkeztek és intézkedtek a vádlottal szemben. A sértettnek a cselekmény következtében nem keletkeztek sérülései.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában