hivatalos személy elleni erőszak

2021.01.28. 19:30

Lefújták könnygázzal, majd földre vitték a dühöngő férfit a rendőrök

A hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt elrendelt nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség két napon belül befejezte.

Horváth Imre

Forrás: ILLUSZTRÁCIÓ

Fotó: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint január 24-én 23 óra körül a rendőrök igazoltatni akartak egy borsodi ingatlan előtt tartózkodó családot. Amikor a rendőrök szolgálati autójukkal megálltak a ház előtt, az ittas férfi azonnal odalépett a rendőrautóhoz és belerúgott a bal első sárvédőjébe, amely ettől jelentősen behorpadt.

A járőrök kiszálltak a járműből és felszólították a férfit cselekménye abbahagyására. Az elkövető a felszólításnak nem tett eleget, támadóan lépett fel a jogszerűen intézkedő rendőrökkel szemben és bántalmazással fenyegette meg őket. A férfi eközben megragadta az egyik rendőr ruházatát és rángatni kezdte a kabátjánál fogva, amelyben az őt visszatartani próbáló hozzátartozói sem tudták megakadályozni. A férfi még azután sem hagyott fel az erőszakkal, hogy a másik rendőr könnyfakasztó spray-t használt vele szemben, végül testi kényszer alkalmazásával vitték földre, ahol kezeit hátrabilincselték.

A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és rongálás vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként az elkövetőt, aki részben elismerte a bűncselekmények elkövetését. A gyanúsított a rendőrautó megrúgásával 127.739 forintos rongálási kárt okozott.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség az őrizetben lévő férfit csütörtökön már bíróság elé állítja az Encsi Járásbíróságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában