Bántalmazás

2021.01.05. 08:30

Botra erősített késsel verte élettársát a férfi

Többször eszméletlenre verte a nőt, akit orvoshoz sem engedett a brutális férfi.

Forrás: Shutterstock

Előkészítő ülést tart az Ózdi Járásbíróság kedden annak a vádlottnak az ügyében, aki éveken át fenyegette, bántalmazta, esetenként bezárta élettársát. A vád szerint a vádlott férfi és a sértett nő 2014-től élettársak voltak, kapcsolatukból három közös gyermek született. Életközösségük alatt gyakoriak voltak a veszekedések, melyek során előfordult, hogy a vádlott megütötte az élettársát. 2018. januárban a vádlott féltékenység miatt támadt a sértettre, ököllel többször arcon ütötte, testszerte rugdosta.

Egy hónappal később a vádlott ismét a nő hűségét vitatta, ez alkalommal is megverte, majd ezt követően mindennapossá vált a sértett bántalmazása. A vádlott a nő fejét, testét ököllel ütötte, többször meg is rúgta, máskor befőttes­üveggel fejen ütötte. A vádlott egy botra kést erősített, majd ezzel az eszközzel ütötte élettársát. Ha a nő védekezésként a karjait maga elé tartotta, a vádlott az eszközzel tenyerét, kézfejét felsértette, megvágta. A sértett az ütések miatt esetenként eszméletét is vesztette. A nő orvoshoz nem fordulhatott, csak a vádlott kíséretében hagyhatta el az otthonát. Amikor a vádlott nem volt otthon, a szomszédban lakó családtagjaira bízta a sértettet. Egy ilyen alkalommal a nőnek sikerült elszöknie a lakásból.

A büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – ha törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz ki és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában