Ózd

2020.12.05. 16:00

Hálózatban árulták a pszichoaktív anyagot

A városban élő fogyasztóknak terjeszthette az anyagot négy férfi, letartóztatták őket.

Forrás: MW

A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik gyanúsított legalább egy éven át szerzett új pszichoaktív anyagot, melyet Ózdon értékesített.

Fiatalkorúak is kaptak

A kábítószer forgalmazása érdekében kiterjedt hálózatot működtetett, a további három gyanúsítottal állt kapcsolatban, velük egyeztette az anyagok átadás-átvételét, tudva arról, hogy azok további értékesítésre kerülnek. A társai szintén kereskedtek az átvett új pszichoaktív anyaggal, általuk a szer olyan fogyasztókhoz is eljutott, akik a 18. életévüket még nem töltötték be.

A gyanúsítottakkal szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult eljárás, mely cselekményt az egyik gyanúsított bűnszövetségben, további három társa 18. életévét be nem töltött személynek történő átadással követhetett el. A bűncselekmény miatt – ha a gyanúsítottak bűnössége megállapításra kerül – akár 8 évig, a büntetett előéletű gyanúsított esetén akár 12 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A büntetés mértékére figyelemmel tartani kell attól, hogy a gyanúsítottak a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének, esetleg újabb bűncselekményt követnének el. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén egymással összebeszélve vagy a tanúkat befolyásolva veszélyeztetnék az eljárás eredményességét.

A felsorolt indokok miatt az Ózdi Járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A bíróság döntésével szemben a gyanúsítottak fellebbeztek, ezért a végzés nem végleges.

(A borítóképen: Letartóztatták a drogterjesztőket)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában