Ítélet

2020.08.28. 15:45

Elítélték a rendőrkapitány-helyettes támadóit

Javítóintézetbe megy a három, dühből támadó fiatalkorú.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Tavaly, augusztus 17-én, szombat éjjel Miskolcon a Mindszent téren egy 15, egy 16 és egy 17 éves fiatalember megtámadta a miskolci rendőrkapitány-helyettest, bántalmazták és elvették a mobiltelefonját. Akkor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főügyészség szóvivője úgy tájékoztatott: a támadásnak a rendőri beosztásához nem volt köze, a támadók egy másik csoporttól elszenvedett vereség miatti dühüket vezették le a járókelőn.

A rendőrök a feltételezett elkövetőket rövid időn belül elfogták. Ellenük csoportosan elkövetett kifosztás bűntette és halmazatban elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárás, az ügyészség augusztus 18-án pedig indítványozta a letartóztatásukat, melyet a bíróság még aznap el is rendelt.

Mint megtudtuk, időközben ítélet született az ügyben. A Miskolci Járásbíróság 2020. június 26-án tartott előkészítő ülést a három fiatalkorú férfi ügyében. Az eljárás során a vádlottak beismerték bűnösségüket, lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, így a bíróság ítéletet hirdetett az ügyben.

A járásbíróság mindhárom fiatalkorú vádlottat kifosztás, testi sértés és garázdaság elkövetése miatt mondta ki bűnösnek. A bíróság az I. rendű vádlottal szemben 3 év 2 hónap, míg a II. és III. rendű vádlottak vonatkozásában 2 év 2 hónap javítóintézeti nevelést rendelt el. A bíróság ítélete jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában