Letartóztatás

2020.04.16. 18:00

Betörés közben érték tetten a trafikokra specializálódott tolvajt

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint néhány hét alatt több miskolci trafikból is lopott, majd húsvét hétfőn szintén egy dohányboltban érték tetten.

Forrás: Illusztráció police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint először február 23-án ment be egy trafikba, ahonnan készpénzt vitt magával. Később ugyancsak egy dohányboltból pénzt, majd egy belvárosi lakásból a sértett iratait és pénzét szerezte meg. Pár nap múlva két trafikból ismét pénzt és különböző dohánytermékeket zsákmányolt.

Az Avason lévő egyik rendezvényházba is bement, azonban onnan semmit sem vitt el. A gyanúsított április 13-án hajnalban a Miskolc Vörösmarty utcán lévő Nemzeti Dohánybolt kirakatát betörve jutott be az üzletbe, ahol éppen értékeket keresett, amikor a rendőrjárőrök tetten érték. A férfi a lopásokkal és a trafikok kirakatainak megrongálásával több millió forint kárt okozott a sértetteknek.

A büntetett előéletű gyanúsítottal szemben több rendbeli lopás miatt indult eljárás, mely cselekmények miatt – a férfi bűnösségének megállapítása esetén – 4 és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A gyanúsított rendezetlen életkörülmények között él, a gyanú szerinti cselekményeket rövid időn belül követte el, mely tények miatt megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, vagy a büntetés mértéke miatt megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől.

Fentiekre tekintettel a bíróság nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, így a gyanúsított letartóztatását rendelte el május 15-ig. A bíróság döntése végleges.

Kapcsolódó cikk:

Készenléti rendőrök fogták el a helyszínen a dohánybolti betörőt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában