Gondatlanság

2020.02.07. 12:30

Sparheltba dugta a benzint, megégett

A megyei főügyészség vádat emelt a harmincnyolc éves férfi ellen.

Forrás: Illusztráció

A vádlott egy borsodi faluban lakik feleségével és nyolc gyermekével. A motoros rotációs kapába 2018 augusztusában motorolajat is tartalmazó motorbenzint vásárolt két flakonban. A folyadékot azért, hogy a kisebb gyermekei ne találják meg, a konyhában lévő és a nyári időszakban nem használt sparhelt sütőrészébe dugta el, azonban erről nem szólt feleségének, és később maga is elfelejtette. A felesége még ugyanebben a hónapban ebédet főzött a gáztűzhelyen, azonban a palackból kifogyott a gáz, a sparheltba gyújtott be, és így folytatta tovább a főzést. A konyhában ekkor az asszony és két lánygyermeke, valamint a szomszédasszony tartózkodtak.

A felmelegedő sütőben a flakonok összezsugorodtak, kilyukadtak, és a kifolyt benzingőz meggyulladt. A felcsapó lángoktól a vádlott felesége közvetlenül életveszélyesnek minősülő másod- és harmadfokú égési sérüléseket, míg két lánya első-, illetve másodfokú égési sérüléseket szenvedtek el. A vádlott a cselekménye lehetséges következményeit azért nem látta előre, mert a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta.

A vádlott szabadlábon van, a bűncselekmények elkövetését beismerte. Vele szemben az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában